ładuję stronę

Zarówno chłodnictwo jak i klimatyzacja przemysłowa opierają się na tym samym mechanizmie: płyn, zwykle woda lub powietrze, ochładzany jest przez wyparowywanie innego płynu, nazywanego czynnikiem chłodniczym.

Celem chłodnictwa jest obniżanie i utrzymanie temperatury określonego środowiska poniżej temperatury jego otoczenia. W celu uzyskania niższych temperatur od temperatury otoczenia konieczne jest wytworzenie ośrodka o temperaturze niższej od temperatury wymaganej od środowiska.

Główne urządzenia stosowane w komercyjnych i przemysłowym chłodnictwie to:

  • Chłodnie;
  • Witryny supermarketowe;
  • Witryny w cukierniach, barach, lodziarniach itp.;
  • Lodówki stosowane w kuchniach przemysłowych, uwzględniając dojrzewalnie i opóźniacze;
  • Lodówki na produkty farmaceutyczne;
  • Blast chillery.

Produkty spożywcze wymagające przechowywanie w temperaturze nieznacznie wyższej niż 0°C to głównie dojrzałe sery, napoje (piwo, wino, soki, napoje gazowane), wędliny i produkty delikatesowe.

Zaufaj
solidności


i doświadczeniu

sprawdź nas!32 70 65 165
daikin.jpgelectrolux.jpggree.jpghaier.jpglg.jpgmitsubishi.jpgpanasonic.jpgsamsung.jpgzibro.jpg